Mandalafestés

 

Számtalan energetikai harmonizációs technika létezik. Ezek közül egyik személyes kedvencem az ősi múltra visszatekintő mandalák. Az általam készített mandalák nem a hagyományos keleti tanok szerint készülnek, hanem egyfajta átmenetet képeznek a keleti és nyugati irányzat között. Minden mandalám egyedi, személyre szabott energetikai mintázatok alapján kerül megalkotásra, mind a szín mind pedig a formavilágát tekintve. Egyedi céllal készülnek alapos tervezést igényelve, de nem kizárva az intuitív úton érkező többlettartalmakat.


Amennyiben szeretnél egyedi mandalát készíttetni, úgy kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot egy rövid beszélgetés eréig, hogy felmérhessem az igényeidet és megbeszélhessük, hogy milyen mandalát szeretnél.  


Minden mandala egyedi áras, melyet befolyásol a kép mérete, hogy milyen alapra (papír, vászon) és hogy milyen céllal készül. Milyen részletes kidolgozást igényel stb. 


Az alábbi árak alapárak és kizárólag tájékoztató jellegűek!

További képeket tekinthetsz meg az instagram oldalamon: @livee.ia

Feszített vászon méretek:

S-es méret 40 × 40 cm 5.000 HUF
M-es méret 60 × 60 cm 10.000 HUF
L-es méret 80 × 80 cm 15.000 HUF
XL-es méret 100 × 100 cm 20.000 HUF
XXL-es méret 120 × 120 cm 25.000 HUF

300 g/m2 (140 lb) akvarell papír

A1-es méret 594 × 841 mm 18.000 HUF
A2-es méret 420 × 594 mm 12.000 HUF
A3-as méret 297 × 420 mm 8.000 HUF
A4-es méret 210 × 297 mm 4.000 HUF

Digitálisan szerkesztett

Elérhetőek digitálisan szerkesztett sablon mandalák is, melyeket papírra, vászonra nyomtatva otthoni kényelemben szabadon lehet festeni.  

1. sorban látható mandalák ára 8.000 HUF

2. sorban látható mandalák ára 10.000 HUF

Galéria

Mandalák mérete A3. Sablon mandala vásárlás esetén, kérlek e-mailben vedd fel velem a kapcsolatot, ahol a vásárlást követően elküldöm számodra a választott terméket. Amennyiben egyedi digitális mandalát szeretnél rendelni, arra is van lehetőség!

A mandalák egyfajta átjárók a tudat elől rejtett dimenziókba. Kapuk, kulcsok belső világunk felfedezéséhez. Segítenek elmerülni önmagad belső valójába, s egyfajta tükörként is szolgálhatnak. Mindegy hányszor merülsz el egy-egy kép szemlélésébe, minden egyes alkalommal új és új aspektusait fedezheted fel, s ezáltal önmagadét is, melynek célja a belső csended megtalálása. A harmónia és az Egy-s-Ég megteremtése a különböző és változatos forma-tér és színvilág által.

A színek nem mások, mint a fény különböző hullámhosszai, számunkra is látható tartománya. Mindegyiknek egyedi speciális tulajdonságai vannak, így más-más hatással vannak ránk. Ez is egyfajta jelrendszer, amit tágabb értelemben a környezetünk, míg szűkebb értelemben önmagunk megértése céljából hasznosítunk. A színek általi kommunikáció nem kötődik egyik nyelvhez, vagy más alkotott jelrendszerhez, ezáltal univerzálisnak tekinthető.

A mandalafestéskor használt öt alapszín a keleti hagyományok alapján a fehér, sárga, piros, zöld és sötétkék.

 1. Fehér - Vairocana: A tudatlanság téveszméje a valóság bölcsességévé válik.
 2. Sárga - Ratnasambhava: A büszkeség csalódása az egyenlőség bölcsességévé válik.
 3. Vörös - Amitabha: A kötődés csalódása a megkülönböztetés bölcsességévé válik.
 4. Zöld - Amoghasiddhi: A féltékenység megtévesztése a megvalósítás bölcsességévé válik.
 5. Kék - Akshobhya: A harag megtévesztése a bölcsesség tükrévé válik.

Azonban az általam is alkotott mandalák nem csak ezen 5 alapszínt tartalmazzák. Minden szín egyedi jelentéstartalommal bír:

 • Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom.
 • Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés.
 • Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség.
 • Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia.
 • Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia,béke,jó egészség
 • Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem.
 • Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.
 • Rózsaszín: érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás.
 • Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.
 • Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom.
 • Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez.
 • Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.

A különböző formák és szimbólumok pedig egy egészen másfajta aspektusból segítenek bennünket az elvont fogalmak mélyebb szinten való értelmezésében, a spirituális útkeresésben.

Carl Gustav Jung pszichológus és pszichiáter szerint „… minden pszichológiai jelenség szimbólum azzal a felvetéssel, hogy többet és mást is jelent, mint ami a jelenlegi ismeretből következne”. Ezért aztán az intuitív részünk képes egy pillantás alatt felismerni a szimbólumok által közvetített többlet tudtást, információt. Jung szerint minden emberi létező összekapcsolódik egy úgynevezett emberi kollektív tudattalanon keresztül, s az itt tárolt tudás mindenki számára elérhető. A szimbólumok, jelképek pedig kis kulcsocskák ezen tudás felismeréséhez. Hiszen maga a szimbólum szó, a görög kifejezésbő, a symballein szóból ered, amely azt jelenti: „összehozni”, vagy más néven összekötni a tudattalanban rejlő magasabb és több információ tartalmat a fizikai síkon elérhetővel. Ahogyan az a szinkronicitás pillanatában is megtörténik.

A jelenleg ismert és használt mandalák eredete visszanyúlik a hindu és buddhista kultúrákba, ahol a szellemvilágba való bejutásra használták. A mandala kifejezés egy szanszkrit szóból ered, ami „kört” jelent és a spirituális munkában az univerzumnak, a világmindenségnek a szimbóluma is egyben.

A mandalák szín- és formavilágukat tekintve rendkívül sokszínűek, funkciójuk és felhasználásuk függvényében. Viselheted ékszerként, ruhádon mintaként, falra akasztott képként, de épületek és épület-együttesek is kialakításra kerültek ezen ősi szimbólumrendszeren alapulva. Minden mandala egyedi, egyedülálló energiákat közvetítő alkotás, mely más-más aspektusokra irányítja a szemlélő figyelmét.

Mára már jól elkülöníthetővé vált az eredeti keleti filozófiák szerinti mandala-művészet, melyről alábbi linken olvashattok részletesebben. Illetve az újragondolt nyugati mandalák alkotása és felhasználása.

Az általam készített mandalák nem a hagyományos keleti tanok szerint készülnek, hanem egyfajta átmenetet képeznek a keleti és nyugati irányzat között. Minden mandalám egyedi, személyre szabott energetikai mintázatok alapján kerül megalkotásra, mind a szín mind pedig a formavilágát tekintve. Egyedi céllal készültek alapos tervezést igényelve, de nem kizárva az intuitív úton érkező többlettartalmakat.

https://samadhishop.hu/blog/2017/01/22/mandala-jelkeprendszere-es-hasznalata/


Felhasznált források:

https://mandalamuveszet.hu/a-mandalakrol/

https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/mandalak

http://www.szinkommunikacio.hu/230_01.htm

Sarah Bartlett - 100 szimbólum az univerzum titkairól - copyright 2015 Quintesence Editions Ltd. Bioenergetic Kft, 2016. ISBN 978-963-291-275-2

Copyright © Zen-Zug | Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi Nyilatkozat | Süti kezelési útmutató