A Reiki és Én 


A Reiki nem helyettesíti az orvosi ellátást, hanem hatékonyan, mellékhatások nélkül kiegészítheti azt!


Köszöntelek, kedves olvasó, útkereső! 

Varga Zoltánné Ónodi Zita vagyok, Spirituális életvezetési tanácsadó, független Reiki Mester/Tanár. Spirituális tanulmányaimat Győrben, a Metamorfózis Természetgyógyászati Oktató és Korrekciós Központ tanfolyamain keresztül kezdtem meg, első oklevelem itt szereztem, mint Spirituális életvezetési tanácsadó. A Reikivel ehhez a tanfolyamhoz kapcsolódóan ismerkedtem meg közelebbről, Grósz Emil Usui Reiki Mester/Tanár által. A hagyományos Usui Shiki Ryoho Reiki első fokozatát 2017.04.02-án végeztem el, Grósz Emil tanítványaként.

A tanfolyamok kezdete előtt sokat hallottam már az energia közvetítő eljárásokról, megtapasztalhattam jótékony hatásukat is. Minél többet tudtam meg a Reikiről, minél több tapasztalatot szereztem, annál inkább hajtott a tudásvágy… Először csak saját magamon, majd szeretteimen próbáltam segíteni az energia alkalmazásával… Sikeresen használtam növények, állatok állapotának javításához, ételek, ivóvíz energetizálásához is.


A Reiki rendszeres használatával, egyre több bizonyosságot szereztem hatásosságáról. 


2017 nyarán indítottam el Zen-Zug vállalkozásomat, melyben a segítői tevékenységet tűztem ki célul. Ez nem volt ismeretlen eddig sem számomra, hiszen alapvégzettségemet tekintve ápolónőként kezdtem pályafutásom.

Mindig fontos volt számomra a beteg, sérült, vagy éppen lelki gondokkal küzdő emberek segítése. Életem során sok-sok ember fordult már hozzám megtisztelő bizalmával, úgy éreztem a Reikivel még szélesebb körben tudok segítséget nyújtani számukra.

Vendégeim pozitív visszajelzései, közös tapasztalataink alapján úgy éreztem, elérkezett az idő a továbblépésre. 2019.04.07-én Horváthné Bóta Margit Reiki Mester/ Tanár tanítványaként szereztem meg a Reiki második fokozatát, szintén a hagyományos Usui féle ágon, a Metamorf Sziget Személyiségfejlesztő és Egészségmegőrző Központ szervezésében. Segítői tevékenységemhez kapcsolódó többi tanulmányomat is itt folytattam. Különböző masszázs-tanfolyamokat, stresszoldó, lelki blokkoldó technikákat sajátítottam el.

Nagyon hálás vagyok Szabó Zsoltnak, valamint Csuti Henriettának az itt folytatott tanulmányokért. Külön köszönet az emberi hozzáállásukért. Megmutatták, létezik más út, más perspektíva is, nemcsak az, amit eddig ismertem. Rengeteg segítséget, biztatást, törődést, iránymutatást köszönhetek nekik, és egy kedves, baráti kapcsolatot, amire mindig hálás szívvel gondolok!

A Reiki második fokozata, a szimbólumok használata, még több lehetőséget nyújt az energetizálási folyamatok során. Vendégeim, szeretteim pozitív visszajelzései, a sok-sok megerősítő tapasztalat arra ösztönzött, hogy még inkább elmélyedjek eme tudás rejtelmeiben. Innen már nem volt megállás, egyenes út vitt a mester tanfolyam felé. A tapasztalások sűrűsödésével, amit segítő tevékenységem során szereztem, felgyorsultak az események…2019.11.09.-én Korponay Zoltán Reiki Mester/ Tanár avatott Reiki mesterré az Usui Reiki-Do ágon. 


Mindegyik fokozaton történt beavatás katartikus élmény volt számomra. 


A mesterré válás is a beavatással veszi kezdetét, de ez csak az első lépcsőfok az úton… A Reiki mesteri út nem csak a reiki használatára, hanem egész életünkre is hatással van. Úgy érzem, itt már sokkal nagyobb a felelősség is, amivel a Reikinek, embertársainknak, valamint a bennünket körülölelő világnak is tartozunk… Hálás vagyok Zoltánnak a tanfolyamain kapott tudásért, úgy érzem, az ő útmutatásaival került helyre bennem sok kis puzzle darabka a Reikivel kapcsolatban. Sok-sok kérdésre kaptam meg a választ általa… Zoltán tanfolyamain szerzett csodás élmények, valamint munkám során szerzett tapasztalataim, a biztatások, sok-sok kedves, pozitív emberi kapcsolat és eszmecsere után jutottam arra a döntésre, hogy mindazt a tudást, amit utam során magamba szívtam, megtapasztaltam, megérleltem, szeretném átadni másoknak is…


A Reiki tanári oklevelet is Korponay Zoltán tanfolyamán szereztem meg, 2020.01.19.-én. A Reikiről, valamint tanfolyamokról kapott pozitív visszajelzések még inkább arra ösztönöznek, hogy minél több ember számára tegyem lehetővé, hogy megtapasztalhassa, és ha szeretné, maga is megtanulhassa, alkalmazni tudja a Reiki energiát az élet bármely területén.


Hálás köszönetem Mestereimnek, tanítóimnak a rengeteg tudásért, útmutatásért! Igyekszem legjobb tudásom szerint közvetíteni mindazt, amit az isteni gondviselés rám bízott. Hálás vagyok, és áldottnak érzem magam, ha az élet bármely területén segíthetek a hozzám fordulóknak.


Éljünk a természet, az univerzum és Isten adta lehetőségekkel! Használjuk mind fizikai közérzetünk, mind szellemi, spirituális, önismereti fejlődésünk segítésére. Ennek egyik kiváló eszköze a Reiki! Vissza a természethez, vissza önMAGunkhoz, vissza az EGYséghez!


Velem tartasz? Szeretettel várlak!

 Copyright © Zen-Zug | Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi Nyilatkozat | Süti kezelési útmutató