Reiki

A Reiki minden vallástól független, maga a szó szanszkrit nyelven szeretetet jelent. Japánból származó, energiaközvetítő eljárás, mely során a harmonizálást végző személy közreműködő csatornaként van jelen a folyamatban. A kapott energia szétáramlik a testben, oda összpontosul, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Reiki közben a vendég melegséget érezhet. Támogatja a szervezet energetikai harmonizációját, felgyorsítja a regenerációs folyamatokat, rendszeres alkalmazásával fenntartható az egészség megőrzése, betegségek kialakulásának megelőzése, stressz-oldásra, fájdalomcsillapításra is sikeresen alkalmazható. Mellékhatásoktól mentes. Bárki megtapasztalhatja jótékony hatását. 

A reiki az egyetemes életerő energiát jelenti. Egyetemes szeretetről, tiszta energiáról van szó. A reikinek az energiaszint stabilizálásában van szerepe. A reikit végző személy a harmonizálás során úgy működik, mint az egyetemes energia áramlásának csatornája. Ami a különbséget illeti számos más holisztikus módszerrel szemben, az a tulajdonsága, hogy mindenki számára hozzáférhető, akár különleges felkészülés nélkül is. Ebben mutatkozik meg a szépsége. Bárki és bármilyen életkorban megismerkedhet a reikivel, és élvezheti annak jótékony hatásait. Bárkiből válhat reiki-csatorna, amennyiben becsületes és tiszta szándékok vezérlik. Nem szükséges semmiféle adottság vagy felkészültség: elég őszintén kívánni az állapot javulást és félelem nélkül befogadni azt a változást, ami bekövetkezik. Elégséges az akarat, ami segít végigjárni azt a szellemi utat, amivel eljuthatunk a belső béke állapotába, illetve az a kívánság, hogy másoknak is segíthessünk ezt az állapotot, azaz a békét, derűt, belső nyugalmat elérni.

A reiki-tanuló a beavatás által megkapja az összeköttetést ezzel az energiaáramlattal és a továbbiakban ennek az univerzális energiának egyfajta csatornájává válik. A beavatás eredményeként megemelkedik a tanulók személyes rezgésszintje, a blokkok feloldásával és a tanulási folyamat támogatásával pedig az illető személyiségfejlődése erősödik. Összességében tehát a reikibe beavatott személy nyugodtabbá, nyitottabbá válik, pozitívabb lesz életfelfogása és megnő Istenbe vetett hite és bizalma.

A reiki harmonizál, elősegíti a blokkok feloldását, elősegítheti a fájdalmak csökkenését. A reiki a stressz feloldását is szolgálja, energiát transzformál. Előmozdítja spirituális fejlődésünket és tudatunkat.

A Reiki nem helyettesíti a hagyományos orvoslást, hanem azt kiegészítve használható!

Ha szívesen olvasnál még ebben a témában, ajánlom alábbi cikkemet: A Reiki és Én

 Copyright © Zen-Zug | Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi Nyilatkozat | Süti kezelési útmutató