Indiai fejmasszázs tanfolyam

Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, mint ahogy arra az elnevezése utal, hanem az arcon, a vállon, és a háton is. Ezeken a területeken a helytelen testtartás, a stressz, a lelki blokkok miatt, feszültség halmozódhat fel. A masszázs számos különböző mozdulata segít ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, enyhíti az izommerevségeket, serkenti a vérkeringést, gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását, s ez által csillapítja a fejfájást, a szem megerőltetését, valamint növeli az ízületek mozgékonyságát. Továbbá fokozza a friss oxigénnel teli vérkeringést az agyban, elősegítheti a jobb koncentrációt, és jobb emlékezőképességet tesz lehetővé. Rendszeres alkalmazása esetén egészségesebbé teszi a hajat és a fejbőrt. Kiváló módszer akár alvásproblémák, stressz, vagy fájdalmas nyaki, háti izmok ellazítására is, de akár arra is tökéletes alkalmat nyújthat, ha csak szeretteinknek kedveskednénk vele. Nem utolsó sorban pedig kiváló relaxáló technika. A nyugati országokban előszeretettel használják irodai masszázsként is.

Indiában ezt a masszázst leginkább a szellemi frissesség megőrzésére, valamint a hajas fejbőr egészsége érdekében végzik, napjainkban is, töretlen népszerűséggel. A fejmasszázs nagyon népszerű, egyszerű, de nagyon hatékony, közkedvelt technika.

A tanfolyam időtartama: 8 óra, vagy egy egész napon, vagy két délután.

Jegyzetet biztosítok!

Amit hozni kell: étel ebédre vagy szendvics (lehetőség van étkezésre, vagy ételrendelésre a közeli pizzériából is!)

A tanfolyamra jegyzetfüzetet és íróeszközt ajánlott hozni, igény szerint.

Érdeklődni, jelentkezni lehet:

Varga Zoltánné Zita Tel: 0620 824 2454, vagy messengeren, vagy Facebookon


A tanfolyam helyszíne: Bakonycsernye, Rákóczi út 1.

A tanfolyam tervezett tematikája:

 • A masszázs származása, ismertetése
 • A masszázs hatásai
 • Az ember felépítése: (Az aura, Csakrák, Meridiánok)
 • A masszázs javallatai és ellenjavallatai
 • A masszázs menete, gyakorlás

    A tanfolyam időpontjai:

    Mivel az oktatás kis létszámmal történik, (max. 4 fő), ezért kérem, hogy abban az esetben, ha mégsem tud a tanfolyamon részt venni, feltétlenül jelezze, így biztosítva más jelentkezők tanfolyami részvételi lehetőségét! Előre egyeztetett időpontban, a meghirdetett időpontokon kívül is van lehetőség a tanfolyam elvégzésére, akár egyénileg is.

    A tanfolyam végén minden résztvevő a felnőttképzési rendszer által generált Tanúsítványt kap.

    Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/003150


    Varga Zoltánné Zita

    Spirituális életvezetési tanácsadó,

    Reiki mester/tanár,

    Relax masszőr


    Szeretettel várom az érdeklődőket, jelentkezőket!